Artist residence I

 

-Sculptuur voor het nieuwe park op Antwerpen Noord .

 

 

‘Artist residence’.Deze titel situeert eerder de ideële/conceptuele context dan zijn eigenlijke meegegeven bestemming: residentie voor kunstenaars. De residentie houdt zich op boven het normale gezichtspunt en torent omhoog op de rand waar de overheid een achtergelegen woongebied injecteert met een aantal socio-economische projecten: Een park, recreatiegebied, een hogeschool en diverse maatregelen die mogelijkheden bieden op het vlak van immobiliën.

De toren benadrukt eerder het verwijderd zijn, dan de beoogde aansluiting  van de twee gebieden. Het beklemtoont het afgelegen karakter.

Tijdens het passeren kijken automobilisten verward vanachter de voorruit omhoog. Bij duisternis wordt die verwarring nog groter als een roze tl-lamp de vitrine van de residentie verlicht.

 

 

Tekst: Joris Vermeulen, Antwerpen 2006.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now